Fysioterapi behandling

Fysioterapi behandling

Vi starter altid med en samtale om, og en tilhørende undersøgelse, af dit problem. Der igennem kan vi planlægge den bedst mulige vej til din bedring. Et forløb hos os vil oftest bestå af både manuel behandling og vejledt træning samt hjemmeøvelser. Alt efter det konkrete problem tilbyder vi mange forskellige former for behandling. Nedenfor kan du læse mere om behandling og træning i forbindelse med nogle specifikke diagnoser, samt om de behandlingsformer vi tilbyder som ligger udover de traditionelle fysioterapeutiske tiltag.

Lider du af Parkinson kan vi hos Aarup Fysioterapi & Træningscenter hjælpe med at udvikle et individuelt træningsprogram. Det vil oftest fokusere på at forbedre muskelstyrken, balance, bevægelseskontrol og koordination. Fysioterapi kan også inkludere træning af specifikke bevægelsesmønstre og teknikker for at forbedre dagligdags aktiviteter som at klæde sig på, spise og gå på toilettet.

Vi har også holdtræning for personer med diagnosticeret Parkinson. Her træner du også ovennævnte færdigheder, men sammen med andre parkinsonramte. Det er god og effektiv træning krydret med socialt samvær og kyndig vejledning.

På klinikken har vi flere terapeuter med omfattende erfaring med behandling af Parkinsons sygdom. Vi holder os opdaterede med de seneste kurser indenfor området for at være klædt bedst muligt på til at kunne hjælpe dig.

En typisk akupunkturbehandling begynder med en grundig vurdering af patientens helbredstilstand og symptomer. Behandleren vil typisk spørge til medicinsk historie, livsstil, kostvaner og eventuelle tidligere behandlinger. Dette er vigtigt for at forstå patientens individuelle behov og udvikle en skræddersyet behandlingsplan.

Akupunktur er generelt en smertefri behandling, da nålene er så tynde og indsættes forsigtigt. Mange patienter oplever kun en let prikken eller en følelse af tyngde i området, hvor nålen indsættes. Nogle kan også føle en form for energiudladning eller afslapning under behandlingen.

Vi fører Formthotics Medical – som kun er tilgængeligt gennem sundhedsfagligt personale. De bruges til behandling af skader i underekstremiteter samt til at forebygge skader, forbedre ydeevne og bedre komfort.

Indlægssålerne fra Formthotics er specialdesignet til at give optimal støtte og komfort til dine fødder. De er 3D fræset af polyethylenskum med lukkede celler, der har særlige formbare kvaliteter. Når de opvarmes kan de formes efter dine fødder og derved sikre en perfekt pasform og optimal støtte til dine fødder, uanset om du har flade fødder, høj svang, pronerer (falder ind på fødderne) eller andet.

Vi starter altid med en undersøgelse og vurdering af dit problem. Hvis det viser at såler er en god idé tilpasser vi dem med det samme, og giver gerne øvelser med ved samme lejlighed så du kan få den maksimale effekt.

Vi fører og er certificerede i ortoser fra tyske Bauerfind, der har lang tradition for at producere produkter af høj kvalitet.

En ortose(skinne/bandage) kan være en effektiv metode til at behandle forskellige typer af muskuloskeletale lidelser, såsom knæ-, ankel- og håndledssmerter.

Inden køb af en ortose foretager en af vores fysioterapeuter en grundig undersøgelse og test af det aktuelle problem for at vurdere om en ortose er det rette tiltag.

Sammen med ortosen anbefaler vi som regel øvelser tilpasset problemstillingen for at opnå det bedste resultat.

Der findes ortoser tilpasset mange forskellige smerter/gener. Så kontakt os hvis du er i tvivl om vi kan hjælpe dig.

Behandlingen med MLS Laserterapi styrker immunforsvaret, optimerer cellefunktioner i det skadede område og støtter dermed kroppens egen evne til hurtigere at hele ved skader. Tilmed er MLS Laserterapi som oftest, uden helt smerter og gener.

Lyset fra laseren stimulerer blodcirkulationen og dæmper inflammation. Kroppens celler omkring skaden, der allerede er i gang med en reparationsproces, får via laserens lys tilført energi, som styrker og accelerer kroppens naturlige reparation- og helingsproces.

Derved opnås smertedæmpning og optimal heling gennem laserbehandlingen.

I tvivl om vi kan hjælpe dig?

Du er altid velkommen til at ringe, skrive eller henvende dig på klinikken hvis du har spørgsmål omkring hvad vi kan gøre for dig.